Logo Beauty House
lash lift

LASH LIFT – za najljepše prirodne trepavice!

Svima je već dobro poznato kako maskara odlazi u zaborav. Savremeni i ubrzani način života nas “tjera” da sve brige oko ljepote prepustimo profesionalcima i na taj način uštedimo dragocjeno vrijeme.

Zato smo mi u naš salon uveli još jednu posebnu tehniku sređivanja trepavica a to je – LASH LIFT. Za sve one dame koje imaju lijepe prirodne trepavice i žele da ih dodatno istaknu tako im ne treba make up, ova tehnika je savršena.

Ona podrazumijeva hemijsko uvijanje trepavica te njihovo farbanje. Nakon što dođete u naš salon i udobno se smjestite u ležeći položaj, tretman će vam trajati oko60 minuta. Najbolje od svega je što su rezultati vidljivi odmah, a u svojim idealno sređenim trepavicama ćete moći uživati od 6-8 sedmica (što zavisi o brzini rasta vaših trepavica). Tretman nije bolan, ne oštećuje trepavice i može se raditi čak i nakon ekstenzija trepavica. Ipak potrebno je pričekati samo 48 h kako bi se oči odmorile od ljepila.

Tretman se izvodi tako što se trepavice očiste od nečistoće i make up-a. Nakon toga potrebno je pokriti donje trepavice kako se ne bi zahvatile u procesu uvijanja. Kada zaštitimo donje trepavice na gornji kapak se zalijepi silikonski jastučić koji se bira prema prirodnoj dužini trepavica i prema željenom efektu. Prije nego počne tretman ne sramite se pitati sve detalje jer ipak se radi o očima koje su najosjetljiviji organ.

Nakon pripreme trepavica pristupa se radu. Prvo ide UVIJANJE – ova faza se stavlja samo na korijen trepavica.  Nakon što djeluje na trepavicama skida se s mikroštapićem, nikako sa vodom. Nakon toga slijedi FIKSIRANJE– ova se faza nanosi kao i faza 1, ali je potrebno staviti veću količinu preparata kako bi fiksator djelovao na trepavice. Završna faza je FARBANJE – klasično farbanje trepavica. Trajanje ove faze ovisi o proizvođaču boje.

Sve više dama se odlučuje za ovaj tretman jer je potpuno bezbjedan za prirodne trepavice i djeluje savršeno u konačnici.

Pravila kojih se trebate pridržavati 

  • Ne koristite uljne skidače za šminku
  • Ne idete prva 24 sata u saunu ni solarij
  • Ne kvasite trepavice prva 24 sata
  • Ne stavljate maskaru

Važno za napomenuti je da je ovaj tretman namijenjen osobama koje imaju prirodno duge trepavice jer se samo tako vide rezultati. Za one sa kratkim trepavicama tu je nadogradnja trepavica ili korištenje preparata za poticanje rasta kao što je ricinusovo ulje ili vazelin.