Logo Beauty House
Ruski volumen

Ruski volumen trepavica – najčešća pitanja!

Kada se kaže Ruski volumen nadogradnja trepavica na šta se tačno misli?

Kad na svaku našu prirodnu trepavicu nadograđujemo nekoliko pramenova za razliku od klasične nadogradnje gdje ide jedan na jedan (jedna vještačka na jednu prirodnu). U slučaju ruskog volumena  od 3 do 10 trepavica ide na jednu našu prirodnu. Generalna definicija nadogradnje je da su to vještačke trepavice gdje se vještačka dlaka (jedna ili više) nadograđuje na jednu našu prirodnu.

Šta su svilene trepavice i da li to uopće postoji?

To je samo naziv kakav su im dali proizvođači da bi nama zvučalo ljepše. U suštini efekat vještačkih trepavica jeste da su one tanke, kao prirodne i da su elastične. Sve su trepavice napravljene od sintetičke hiperalergenske dlake, a u sebi imaju silikon da bi bile mekše.

Koje su razlike u dužini vještačkih trepavica?

Na jedno oko stavljaju se različite dužine: od 5 mm do maksimalno 15 mm u zavisnosti od dijela oka. Sve dame koje žele prirodan izgled idu do najviše 11 – 12 mm dužine. Za intenzivniji izgled koriste se one dužine od 13 – 15 mm.

Koliko dugo traje tretman nadogradnje?

– Zavisi od količine trepavica, a to je obično od 2 do 2 i po sata. Korekcija traje sat do sat i po, u zavisnosti koliko trepavica nedostaje i koliko ih treba nadomjestiti.

Postoje li osobe koje ne bi smjele raditi nadogradnju trepavica?

Osobe koje nisu spremne adekvatno održavati trepavice ne bi ih trebale raditi. Osobe koje su previše alergične na sve; na polen, na dlaku, prašinu. To su samo ta dva slučaja.

Koliko vremenski traju trepavice na očima i kada je potrebno raditi korekciju?

Vremenski ovisi od obnavljanja naših prirodnih trepavica. Životni rok jedne trepavice je od 30 do 90 dana. I to je sve individualno…kod ljudi kojima brzo rastu kosa, nokti…obično brzo rastu i trepavice. Njima je potrebna korekcija svake dvije sedmice. Osobe koje imaju jako tanke prirodne trepavice i kojima su male  je potrebno otrpilike svake dvije sedmice. Kod normalnih prirodnih dlaka traju i po mjesec dana. Dakle od 2do 4 sedmice je optimum trajanja vještačkih trepavica.

Možemo li ih sami skidati kada poželimo ili je potrebno da se to radi salonski?

Ne možete skidati sami jer ne postoji preparat za kućnu upotrebu koji može omekšati i skinuti ljepilo kojim se radi u salonu. Možete samo isčupati vještačku trepavicu skupa sa prirodnom iz korjena što nikako nije preporučljivo. U salonu tretman skidanja traje od 15-20 minuta. Nanesemo poseban remover koji omekša i istopi ljepilo i onda se vještačka trepavica sama odvaja od prirodne.

Cijena nadogradnje trepavica?

Prvi tretman je 120 KM. Korekcija je 50 KM.

Oštećuje li nadogradnja prirodne trepavice?

Oštećuje ako ih neodržavate pravilno i kvalitetno (čupajte trepavice, stavljate maskaru, mrljate ih sjenkama za oči). To dodatno stvara pritisak na prirodne trepavice i oštećuje ih. Ako onaj ko vam radi nadogradnju stavi previše ljepila onda se stvori veliki pritisak, a i trepavice se spoje jedna za drugu pa kada otpada jedna dlačica povuče još najmanje tri. Ako se radi kvalitetno sa odgovarajućom količinom ljepila, ako se dolazi na vrijeme na korekciju, ako se ne čupkaju onda je oštećenje prirodnih trepavica svedeno na minimum (maksimalno 10%).

50 % ovisi od stručnosti onoga ko vam radi dok 50% ovisi od toga kako ih održavate.